Снимка: margriet.nl Двойка пенсионери спечелиха $26 милиона благодарение на малко аритметика.

...
Снимка: margriet.nl Двойка пенсионери спечелиха $26 милиона благодарение на малко аритметика.
Коментари Харесай

Пенсионери надхитриха лотарията и грабнаха $26 милиона

Снимка: margriet.nl 

Двойка пенсионери завоюваха $26 милиона с помощта на малко аритметика. Първоначално Джери и Мардж Селби имат бакалия в Мичиган, само че в идващите 6 години те ще завоюват редица лотарии и ще станат милионери. Всичко стартира през 2003 година, когато Джери попада на листовка за новата лотария Winfall и незабавно схваща по какъв начин да я надвие, написа chronicle.bg, представена от Нова Варна. Правилата гласят, в случай че никой не завоюва джакпота от $5 милиона, той се разпределя измежду участниците, познали 5, 4 или 3 цифри.

Джери пресмята, че в случай че закупи билети на стойност $1100, измежду тях наложително ще има най-малко 1 билет, познал 4 цифри (което му носи $1000) и 18 или 19 билета, познали 3 цифри (по $50 за всеки). Когато тества теорията си за първи път, той купува билети на стойност $3600 и печели $6300. Следващият път купува билети за $8000 и съвсем удвоява парите. Той споделя на брачната половинка си за откритието и двамата стартират да играят със стотици хиляди долари.

Джери основава корпорацията GS Investment Strategies и продава нейни акции на другари по $500 на акция, а капитала влага в играта. Когато Winfall стопира да се издава в Мичиган заради „ ниски продажби “, двойката продължава да играе в Масачузетс. GS Investment Strategies се разраства до 25 члена и съумява да завоюва страхотни количества пари. Семейство Селби споделя по какъв начин са подреждали билети в хотелската си стая в продължение на 10 часа, 10 дни поред, 7 пъти в година като са играли с $600 000 всякога. „ Всъщност всичко се свежда до елементарна математика “, споделя Джери.

„ Така си доставихме удоволствието освен от нашия триумф, само че и от този на приятелите и фамилията ни. Единственото, което ме озадачи, беше, че никой различен не видя този пропуск. “ Вестник Boston Globe схваща, че с изключение на тях, и няколко математици от MIT също са се възползвали от неприятно направената
лотария. Те влагат над $17 милиона и съумяват да завоюват $3,5 милиона. Джери и Мардж споделят, че са употребявали парите за ремонт на къщата си и да платят за образованието на 6-те си деца, 14-те си внуци и 10-те си правнуци. Освен това, старата двойка продава правата на историята си на кино продуценти.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР